Autentikus török ízek – egy igazi Séfpláza vacsora est videóval!

Autentikus török ízek – egy igazi Séfpláza vacsora est videóval!

Séfpláza vacsora est

Séfeket bérlésre kínálni, egyeztetni, szervezkedni, népszerűsíteni ezt az új formátumot egy dolog, de átélni az élményt, meggyőződni arról, hogy milyen valójában az, amikor kimegy valakihez az egyik szakácsunk, az azért teljesen más.

Egy belvárosi lakásba kérték Tóth Ági szakácsunkat, aki jellemzően a török konyha fogásait viszi ilyenkor házhoz.

Egy hatfős baráti társaság dobta fel azzal a csütörtök estéjét, hogy ezúttal nem étteremben költöttek el tízezreket, hanem otthoni környezetben kaptak helyben készített, autentikus ételeket.

Séfpláza vacsora est

Ági, nagyon jófej, kedves és nyitott, főzés közben sokat mesélt, sőt azt is szívesen vette, ha valaki segédkezni akart mondjuk a gránátalma pucolásnál. Már majdnem nekiugrottak az előételeknek, amikor Ági elmondta, hogy a török szokások szerint minden egyszerre kerül az asztalra és egyszerre is kell elfogyasztani.

A képek (köszönet az Íz Huszárnak!)is mutatják, hogy igen gazdag vacsorában volt része a csapatnak, ugyanakkor a maradandó élmény is garantált volt.

És, hogy mi minden volt az asztalon?

  • Zeytinyağlı taze fasulye – olívaolajos friss török zöldbab
  • Muhammara-paprikapasztás diókrém
  • Babagannuş-grillezett padlizsánból,paradicsomból és paprikából készült saláta
  • Narlı kısır – gránátalmás bulgursaláta
  • Mercimek köftesi – vöröslencséből készült vegán gombóc
  • Yaprak sarması – töltött szőlőlevél
  • Patlican dolması – töltött szárított padlizsán
  • Friss fehérsajt kecsketejből
  • Török olívabogyó
  • İslim kebabı – padlizsánszeletekbe bugyolált húsgombócok paradicsomszószban sütve

Regina, a házigazda véleménye:

„Nyitott vagyok az újdonságokra, de erre az élményre még én sem számítottam. Nagyon érdekes volt, hogy valaki más tevékenykedik a konyhámban és bevallom: jó érzés! J Nemcsak azért, mert tudtam foglalkozni a többiekkel, de ez mindenkinek nagy újdonság és rendkívül szórakoztató volt, folyamatosan szemlélődtünk, kíváncsiskodtunk, kérdezgettünk, segítettünk, ha akartunk, utána pedig hihetetlen érzés volt, ahogy a konyhaasztalomra teljesen más típusú ételek kerültek, mint amiket megszoktunk, mindez profi tálalásban, profi minőségben. Egész máshogy éreztem magam az est végén, mint amikor egész nap én csinálok mindent. Mindenkinek nagyon jó szívvel ajánlom!”

Ha megtetszett az este, te is meghívhatod magadhoz Ágit, vagy más privátszakácsot! Nézz körül nálunk és ismerd meg séfjeinket!