Santiago Lastra a Klauzál téri Vásárcsarnokban

Santiago Lastra a Klauzál téri Vásárcsarnokban

Santiago Lastra, fényes jövő előtt álló, rendkívül ambiciózus fiatal mexikói nomád séf, aki szeptemberben Budapesten is bemutatja tudását a SéfPlaza Kitchen új helyszínén, a Klauzál téri piacon. A szervezők – Globalista Konyha – már izgatottan várják, hogy az olyan kultikus helyek, mint a Noma Tulum vagy a Nordic Food Lab után a SéfPlaza Kitchenben főzzön.

Santiago Lastra Rodrigez már 15 évesen egy olasz étteremben dolgozott Mexikóban, és már akkor tudta, hogy ez nem csak egy nyári diákmunka, hanem a hivatása. A Coronado Instituto elvégzése, és a Basque Culinary Center kurzusa után Európa meghódítása volt a célja.

Ez sikerült is, hiszen nemzetközileg elismert éttermekben dolgozott Spanyolországban, majd Dániában. Koppenhágában kutatómunkát végzett, és kikísérletezte a skandináv alapanyagokból a tökéletes tortillát.

2015-ben a San Pellegrino a tíz legjobb fiatal közé választotta Skandináviában, és még ebben az évben egyik ételkreációját beválasztották a tíz legjobb fogás közé. „A szívem mexikói, de megtanultam európai alapanyagokkal friss, színes és enyhén csípős ételeket készíteni. Mexikón kívül képtelenség hagyományos és autentikus mexikói konyhát vinni, de ha sikerül belecsempészni az ételek lelkét a helyi alapanyagokba, nagyon érdekes eredményt kapunk.”- nyilatkozta Santiago Lastra a díjak átvétele után.

2017-ben sem pihen, hiszen London, Moszkva, Olaszország, Portugália, Dánia, és Spanyolország után Magyarországon is megmutathatja mennyire sokrétű a mexikói konyha.

Szeptember 20-án és 21-én a Globalista Konyha és a SéfPlaza Kitchen szervezésében a Klauzál téri Vásárcsarnokban lesznek a vacsorák, melyekre a jegyek már kaphatóak.

A menü összeállításnál nem hazudtolta meg önmagát, hiszen egy ízig-vérig Santiago-s ételsort rakott össze.
Kezdésként tostada érkezik friss szezonális zöldségekkel. Ezt követi egy tengerisügér – menta-uborka-kapor emulzió jalapeño ropogóssal. A Zanahorias de altura csak ezek után következik, ami egy kávéban főtt sárgarépa, kecskesajt, karamellizált tej, vadon termő fűszernövények és sárgarépa juice kombinációja. Mexikói Mancha manteles ragu, marhapofa és káposzta por is helyet kapott a menün, amit ezúttal gyümölcsös csípős mole szósszal és friss laposkenyérrel készít majd. Zárásként egy csokoládés Tamal érkezik póréhagyma levélbe csomagolva, mezcal homoktövis granitával.

A vacsora természetesen borpárosításokat is tartalmaz, amiről a a Sauska pincsészet és a Bortársaság gondoskodik. Ha mindez felkeltette az érdeklődésed, akkor Szeptember 20, és 21.-én este a Klauzál téri Vásárcsarnok legújabb üdvöskéjében a SéfPlaza Kitchen-ben a helyed!